Workshop Kintsugi

Op vakantie ontdekte ik iets prachtigs namelijk: Kintsugi, wat ‘gouden verbinding‘ betekent, ook wel Kintsukuroigouden reparatie‘ genoemd. Dit is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp.

Creatief

We breken een serviesstuk en herstellen dit op de Kintsugi-manier. Aan de hand van een set met materialen, herstel je je serviesstuk. Je kan kiezen om zoals op de traditionele wijze goudlak te gebruiken, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Het is een workshop wat je dwingt om tot rust te komen, geduldig te zijn en tijd te nemen om na te denken.

Verdieping

Wat een mooie boodschap zit hierin, wanneer we dit in het licht van God zien. Iedereen heeft verdriet, pijn en strijd. We schamen ons er vaak voor, voelen ons niks waard tegenover de perfecte wereld waarin we leven. Helaas stopt dit niet altijd , wanneer wij God leren kennen. We blijven door dieptes gaan, maar hoeven het niet meer alleen te dragen. God kan juist van onze gebrokenheid, iets moois maken. Hij keert alles ten goede voor hen die Hem liefhebben!

In deze workshop gaan we stilstaan bij onze eigen verdriet. Wat heeft Hij hersteld in jouw leven of waar ligt nog steeds een pijn die Hij kan herstellen? Zijn er barsten die nu iets moois zijn geworden? Deze workshop ligt de focus op jou, je Maker en het gebroken servies.

Hij geneest de gebrokenen van hart,
Hij verbindt hen in hun leed.
Psalm 147:3 – HSV

Praktisch

De workshop duurt ongeveer 3 uur.

De kosten zijn op locatie €150,- dit is exclusief materiaalkosten van circa €15,-per persoon