Mirjam

Mirjam is de zus van Mozes en Aäron. Ze is samen met haar broers aanvoerster over het volk Israël tijdens de uittocht uit Egypte. Nadat hun Egyptische achtervolgers zijn verdronken in de zee, schrijft ze een loflied voor de Heer. Toch komt ze ook negatief voor in de Bijbel, als ze samen met Aäron Mozes’ leiderschap in twijfel trekt. Mozes is getrouwd met een Nubische vrouw, tot ongenoegen van zijn broer en zus.

De Heer roept Mirjam en Aäron bij zich en ontsteekt in woede tegen ze. Mirjam wordt getroffen door huidvraat en moet zeven dagen buiten het kamp verblijven om te genezen. Pas na haar genezing trekt het hele volk verder. 

Mirjam had een positie, een taak, een talent. Ze liep met Mozes en Aäron voor het volk uit. Door God gezonden (Micha 6:4). Zij kreeg woorden van de Heer waarmee ze het volk mocht bemoedigen. maat ze was niet tevreden..

Ze begon haar naam, Mirjam (bitterheid), eer aan te doen. God stuurde Mirjam weg en toen was ze alleen in de woestijn, in de stilte. En het lukte haar om weer dankbaar te zijn. Voor haar leven en talenten. En juist in die dankbaarheid kwam God naar haar toe. Een danklied kwam over haar lippen. Een danklied naar God.

“Je bent goed genoeg, Mirjam,” sprak Hij “Je bent Mijn kind. Ik ben bij je. Ik ben ook jouw Jahweh.” Toen was het goed en kon ze weer teruggaan naar haar volk..

Een vrouw met talenten, maar ook gevoelens en emoties. We mogen leren van Mirjam. Leren om te kijken naar onszelf, zoals God naar ons kijkt. Hij kijkt met Liefde en met een plan jou, naar ons. Dit is niet het plan van een ander , waar jij soms met een scheef oog naar kijkt. Of waar jij misschien tegenop kijkt. Nee het is een uniek plan voor jouw leven. Want jij bent uniek.

Zo vaak heb ik zelf geworsteld met de gedachtes en gevoelens van onwaardig zijn. Ik ben zelf niet heel uitgesproken in mijn meningen of wandel. Ik hou mij het liefste op de achtergrond. Vind op een podium staan heel oncomfortabel. Preken kan ik niet. Ik droom geen dromen van God, ben geen uitgesproken profetes, geen worship-leider (ik kan nauwelijks op de maat klappen) of zendelinge. Daardoor lijkt het dat ik nooit gezien werd. Of gehoord.

Door mijn kunst heb ik een manier gevonden om mijn hart te delen. Wat dankbaar ben ik daarvoor. Net zoals Mirjam een danklied zong, zijn mijn kunstwerken een danklied naar Hem toe.

  • 80x60cm
  • 2017
  • acrylverf, pasta, papier en vernis
  • Met certificaat van Echtheid
  • prijs op aanvraag