Workshop Durf te dromen

In deze workshop staat dromen centraal. We kijken onder andere naar Jozef en zijn dromen. Wat was Gods doel met deze dromen? Wanneer ontving Jozef deze dromen? Maar heb je zelf ook weleens een droom van God ontvangen. Hoe en wanneer? Ook wanneer je nog nooit een droom hebt ontvangen, heb je vast wel dromen in je hart. Waar gaat je hart naar uit? Waar droom jij van? Dit gaan we in een schilderij met verf en verschillende materialen vormgeven. Soms is het zo dat tijdens het schilderproces, een diepgewortelde verlangen naar boven komt. 

Ikzelf heb al van kinds af aan getekend en geschilderd.  Al een poos had ik een ontevreden gevoel over waarmee ik bezig was en wat ik eigenlijk wilde gaan doen. (beetje laat) Wilde ik banken en stelen verkopen? Ik zat op een moment met nogal vervelende klanten aan tafel. Toen ik even wegliep om stalen te zoeken, bad ik een kort schietgebed ‘ Heer ik zou zo graag ik kunstenaar willen zijn” Het was een kort gebed, maar deze kwam wel heel diep vanuit mijn hart. 

Heel belachelijk want ik was 40+ en dan nog dromen over wat ik later worden wil, het later is nu toch? Toch dacht God niet zo!

 

“Hij geve u naar uw hart,
en doe al uw plannen in vervulling gaan.” Psalm 20:5

Nu een paar jaar later, ben ik fulltime aan het werk als..kunstenaar. Het is geen vetpot, maar Hij zegent mij met de juiste contacten, de juiste verkopen, de juiste ideeën..Ik geniet echt van het schilderen. Ben zo dankbaar dat ik deze stap heb mogen zetten.