Ladysnight voor hippe mama’s

Met de zomerperiode voor de deur kwamen wij alvast in zomerse sferen tijdens het Ladies Only Event – ALOHA HAWAII in het Prins Bernhard Plantsoen in Hengelo. Mijn Hengelo, dus hoe leuk!Ibiza is zonder twijfel een van de meest trendy en populaire bestemmingen ter wereld. Het is de perfecte Heerlijk in de buitenlucht eindeloos shoppen, kletsen, drankjes drinken en lekker loungen in het park. Onder het genot van een hapje en drankje kon je naast shoppen, genieten van live muziek op het terras van de Ontmoeting. Met wie zou ik hier het liefste heengaan: met mijn nichtjes! Heb er best een aantal, hoe meer hoe gezelliger, maar deze keer konden er drie gezellig meegaan. Naomi, Rinske en Marijke.

Het Ladies Only Event begon om 19.00 uur en eindigde om 22.00 uur, wat voor ons perfect was. Niet tot middernacht eindeloos de stad onveilig maken, want dit hou ik echt niet meer vol. 

Eenmaal aangekomen zagen we bijna heel vrouwelijk Hengelo in dezelfde soort boho-jurken met laarsjes en bijpassende sieraden. Ik zelf had er ook eentje aan eerlijk gezegd..

 Elke kraam zag er heel aantrekkelijk uit. Waar beginnen we? De eerste kraam waren we al vol “Ooh” en ‘Aaah” over de handgemaakte sieraden. Kopen of wachten? Want er waren nog meer kramen en het geld kan maar 1x worden uitgegeven..

Op naar de volgende en de volgende en de volgende.

Eenmaal bij het grote terras aangekomen op het midden van het plantsoen, waren alle tafels bezet. We hadden dorst en waren moe. Dat vroeg om een bepaalde techniek: kijken, blijven kijken, nogmaals kijken wie bijna haar glas opdringt of een beetje rommelt in de handtas. Dat is namelijk een sein dat ze bijna wil opstaan. We zagen dat een groepje  dames een beetje begon te wiebelen. Als gieren vlogen we naar de tafel en met een glimlach vroegen we ‘ gaan jullie misschien weg?”. Dit hadden we natuurlijk allang gezien met ons scherpe oog…

Ze stonden inderdaad op en wij konden lekker gaan zitten. Onder het genot van een kop thee en koffie, keken we rond naar alle identieke jurken en serieuze vrouwengezichten ,die net als ons rondkeken of er een tafel vrij kwam.

Eigenlijk vanbinnen geniet je dan, dat jij wel een heerlijk plekje aan een tafel  hebt en het liefste wil je nooit opstaan om deze veroverde plek op te geven.

Toch stonden we op. We moesten namelijk nog veel kramen bezoeken, voordat de klok 22 uur sloeg.

Elk kraampje zag er mooier uit dan de andere. Kramen met wijn, jurken, oorbellen, kimono’s en zelfs wafels met slagroom ! Alles wil je altijd meenemen naar huis. Altijd vraag je een visitekaartje, die meestal onderin je tas blijft liggen. Deze vind je maanden later, tijdens het zoeken naar een paracetamol. Maar na maanden is de magie van het event er een beetje af en bestel je niet gauw meer dat leuke armbandje of tas.

 Petje af voor de creatieve ondernemers die zoveel werk in hebben gestoken om hun kraam zo aantrekkelijk maken voor het publiek. We moeten echt na het event ook gaan bestellen bij deze ondernemers. Het is handgemaakt, authentiek en er is vooral veel liefde in gestoken. 

Net voor het einde (nee die hebben we niet gehaald) gingen we voldaan richting huis. Weet je waar ik onwijs van kan balen? Wanneer je met een groep bent en het event of eetafspraak teneinde is, dat er altijd iemand roept ‘ zullen we nog…”?!  En iedereen is enthousiast, maar ik niet. Dus zeg ik ook ” ja leuk”  om gen partypooper te zijn. Waarna je als een 19jarige ergens tussen 19jarigen op terras zit te balen. Gelukkig is mijn familie: mijn familie. Wij weten dat bij de top van de gezelligheid, je naar huis moet. Of wilt, om in pyjama op de bank te rollen.

Wel moesten we eerst nog naar het allereerste kraampje met de handgemaakte sieraden toe. Hier bleven we alsnog een kwartier passen en kijken en..kopen! We hebben ringen en armbanden gekocht. Allemaal in dezelfde stijl. 

Dus voor volgende editie ALOHA LADYSNIGHT herken je ons aan onze zelfde jurken en bijpassende sieraden…